Om oss

Svenska 1800-talssällskapet är en lös konstellation entusiaster som i nådens år anno 2010 började göra roliga saker tillsammans i 1800-talets anda. Vårt mål är att likasinnade över hela landet ska hitta varandra, utbyta tips, idéer och kunskap. Framförallt ska vi ha trevligt tillsammans genom möten och gemensamma aktiviteter av varierande slag. Vi är inte en förening. 

Vi välkomnar alla som vill vara med och bidra till den goda stämningen. Tillsammans utforskar vi platser, seder, kultur, språk och nöjen och lär oss av varandra.

Vem som helst får vara med och hitta på aktiviteter och skapa aktiviteter kopplade till 1800-talet att bjuda in andra på. Vi brukar kommunicera med varandra i Facebookgruppen Grupp för Svenska 1800-talssällskapet. Är det något du vill göra eller undrar över, går det bra att skriva ett inlägg där och berätta om eller efterlysa det du vill göra, eller kontakta oss husfruar. 

Våra husfruar

Ända från början har ambitionen varit att sällskapet ska växa och finnas på flera orter runt om i landet. Vi har flera så kallade ”husfruar” som bor och verkar lokalt och samtidigt är sällskapets ambassadörer. I nuläget har vi husfruar för följande regioner: Bohuslän, Dalarna, Gotland, Närke, Skåne, Västerbotten, Västergötland, Östergötland och självfallet centralt och där allt började: Stockholm.

Uppgifter kan vara att man är aktiv och/eller proaktiv och pejlar vad som finns att göra i området, samt om man vill, tar initiativ till aktiviteter och arrangemang. Fantasin har inga gränser för vad man kan hitta på 🙂 Vi försöker också träffas någon gång per år. Antingen IRL eller via Skype.

Hör av dig till oss ifall du känner att du vill vara en lokal husfru/huskarl och representera oss i din landsända.

Givetvis finns vi på Facebook:
Grupp för Svenska 1800-talssällskapet (grupp)

Bildspel:

Dela gärna detta inlägg:

4 svar på ”Om oss

 1. Hej ,Detta Var ju jätteroligt att läsa om ,fick det från Tage Brolin ,Främmestad,
  Jag bor i USAi Florida, men vill gärna ha kontakt med er , är ju västgöte ,
  Med mycken historia , Så väntar på att höra från er
  🇸🇪❤️🇸🇪🇺🇸 , Ulla Hierta

  • Vad roligt Ulla. Vi har en lokal husfru i Västergötland. Se under kontakt. Välkommen!

 2. Hej
  Dansmuseet ämnar göra en film med olika danspar. Jag söker två 1800-talare som kan dansa vals i kostym, men som inte bangar för disco eller macarena. Filmen kommer att vara i form av ett lekfullt Dance Battle. Därför söker jag två glada dansare och filmen spelar vi en en lördag i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *