Svenska 1800-talssällskapet

Svenska 1800-talssällskapet
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Baddagar i Hjo 2023

2023-07-27 kl 17:00 - 2023-07-30 kl 11:00

Självkostnadspris

Badgäster anno 1902

DET OFFICIELLA PROGRAMMET ÄR NU SPIKAT

Temat för i år är SAMKVÄM

Från torsdag kväll 27 juli till söndag morgon 30 juli i underbara Hjo. Var beredd på många ”åh, vad ni är fina,” ”får jag ta en bild” när vi återskapar en glimt av ortens historiska storhetstid som badort

Hjo, en av tre bevarade trästäder i Sverige.

Tre Trästäder

 

 

 

Hela evenemanget sker runt Villa Eira, stadsparken och badstranden. 

PROGRAM

Torsdag kväll – Incheckning på Villa Eira kl 17-19. Inget speciellt program torsdag kväll då somliga bara vill boa in sig och komma iordning. Vi kan fika tillsammans på uteplatsen, ta en promenad utmed vattnet, äta middag i hamnen, spela minigolf i Stadsparken, allt efter tycke och smak – och väder.

Fredag dagVäderanpassade aktiviteter

Vid fint väder spelar vi krocket och fikar  i Stadsparken. Där finns många fina bakgrunder för fotografering. Vid regn sitter vi ner i Salongen på Villa Eira och spelar Kille eller andra kortspel. En husfru kommer att stanna på/runt Villa Eira under dagen.

För de som önskar kan man göra en utflykt till sevärdhet(er). Att titta på utsikter var något som var populärt under sent 1800-tal, och vi har två förslag, se nedan. En husfru samordnar med de som vill göra utflykt.

Mössebergs Utsiktstorn
Klintens Utsiktsplats – Vaberget

Fredag kvällSamtal i Salongen TEMA HÅR

Efter vår kvällsmåltid samlas vi till ett samkväm i avslappnad form där vi delar med oss av våra kunskaper, erfarenheter, tricks och tips. Vi pratar hår/håruppsättning/hur man får hatten att sitta kvar. Ta gärna med och visa saker som är användbara, smarta prylar som man kan köpa och visa användbara handlag. Detta är ingen föreläsning utan ett vänskapligt samtal i en avslappnad miljö. Den som vill visa sin rutin för att få till en vacker frisyr får gärna göra så.

Det kommer även att finnas lite tidsenliga kläder och accessoarer till försäljning

Badhytter i Hjo

Lördag dag – Bad i Vättern

Samling vid badhytterna för gemensam dag på stranden. Vi stannar där så länge vi vill, har med matsäck och njuter av miljön.

För de som vill avstå bad och häng på stranden finns alternativet att gå en guidad stadstur. Är du uppklädd i sent 1800-tal eller tidigt 1900-tal får du gå turen gratis.

https://www.vastsverige.com/hjo/evenemang/stadsvandring/?site=767

Lördag kväll – knytkalas utmed långbord i stadsparken

Se info  nedan

Billet till Baddagar i Hjo 2023

Vill du ha sådan här vacker BILLET?
För det facila priset av SEK 150 berättigar det dig till en plats i vårt partytält för ett gemensamt knytkalas under Baddagarna i Hjo lördag 29 juli kl 19:00. I priset ingår tidsenlig efterrätt (laktos- och glutenfri) serverad med punsch. Du deltar även i ett lotteri där alla vinner fina priser.
Säkra din plats (max 20 personer får plats i tältet) genom att swisha SEK 150 till 070-604 44 14 Helena Brodd senast 1 juli. SKRIV DITT NAMN. Biljetten får du vid ankomst i Hjo.
Vi sjunger även tillsammans denna fina låt som är skriven av Gunnar Wennerberg född i Lidköping anno 1817.
HÄR ÄR GUDAGOTT ATT VARA.
O, VAD LIVET DOCK ÄR SKÖNT!
HÖR, VAD FRÖJD FRÅN FÅGLARS SKARA,
SE, VAD GRÄSET LYSER GRÖNT!
HUMLAN SURRAR, FJÄRIL´N PRÅLAR,
LÄRKAN SLÅR I SKYN SIN DRILL,
OCH UR NEKTARFYLLDA SKÅLAR
DRICKA OSS SMÅ BLOMMOR TILL.

Öva gärna på låten i förväg
https://open.spotify.com/artist/5NIxUUqbayq2FOaAFWOzmf

Söndag morgon – utcheckning
För den som vill stanna ett tag till i vackra Hjo kan man göra en båttur till Visingsö. Vill man inte följa med på hela turen så finns i alla fall möjligheten att gå ned till hamnpiren och vinka av museifartyget kl 10:00.

VARMT VÄLKOMNA

 

 

 

Dela gärna detta inlägg:

Details

Start:
2023-07-27 kl 17:00
End:
2023-07-30 kl 11:00
Cost:
Självkostnadspris
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Hjo
Villa Eira
Hjo, Sverige
+ Google Map