Om oss

Svenska 1800-tals Sällskapet är en lös konstellation entusiaster som i nådens år anno 2010 började göra roliga saker tillsammans i 1800-talets anda. Vårt mål är att likasinnade över hela landet ska hitta varandra, utbyta tips, idéer och kunskap. Framförallt ska vi ha trevligt tillsammans genom möten och gemensamma muntrationer av varierande slag.

Vi välkomnar alla som vill vara med och bidra till den goda stämningen. Tillsammans utforskar vi platser, seder, kultur, språk och nöjen och lär oss av varandra.

Våra husfruar

Ända från början har ambitionen varit att sällskapet ska växa och finnas på flera orter runt om i landet. Vi har flera så kallade ”husfruar” som bor och verkar lokalt och samtidigt är sällskapets ambassadörer. I nuläget har vi husfruar för följande regioner: Bohuslän, Gotland, Närke, Skåne, Västergötland, Östergötland och självfallet centralt och där allt började: Stockholm.

Uppgifter kan vara att man är aktiv och/eller proaktiv och pejlar vad som finns att göra i området, samt om man vill, tar initiativ till aktiviteter och arrangemang. Fantasin har inga gränser för vad man kan hitta på 🙂 Vi försöker också träffas någon gång per år. Antingen IRL eller via Skype.

Hör av dig till oss ifall du känner att du vill vara en lokal husfru/huskarl och representera oss i din landsända.

Givetvis finns vi på Facebook:
Grupp för Svenska 1800-talssällskapet (grupp)
Svenska 1800-talssällskapet (sida)

Dela gärna detta inlägg:

1 svar på ”Om oss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *