Statister/kläder sökes!

Maja Pelve skriver:

Halloj!

Jag heter Maja Pelve och jag håller på och letar efter kläder till en filminspelning! Det rör sig om en kortfilm som utspelar sig under slutet av 1800-talet, runt 1890, i Sverige. Det är en seriös, om än liten, affär i produktion och regi av Robin French och Mattias Hedlund som är tänkt att visas på kortfilmsfestivaler i hela Sverige.

 

Vad vi är intresserade av är dels några specifika klädesplagg:

1. En polisuniform ca 1880-1900; dvs. syrtut + kask (pickelhuva), exempel

2. Fångklädsel samma period, grått och tråkigt, exempel

I övrigt är vi på jakt efter både kvinno- och manskläder, sent 1800-tal. Kläderna får gärna vara åt det ”tråkigare” hållet, i dämpade färger. Alla plagg är dock av intresse – från hattar till skor och allt däremellan. Även attiraljer som bälten, damasker, turnyrer osv. är intressanta.

Då det här är en indieproduktion som finansieras privat har vi tyvärr inte råd att betala ut någon hyra för kläderna. Ni som är underbara och hjälper oss med detta får däremot givetvis era namn i eftertexterna! Och naturligtvis så ersätter eller reparerar vi kläderna om det skulle hända något med dem.

Ett alternativ till att låna ut kläder är om du har lust att agera statist i filmen. I sånt fall är du välkommen i tidstypiska kläder enligt tidigare specifikation (vi vill se bilder först!). Statister får namn i eftertexterna, en kopia av den färdiga filmen, enklare förtäring och fika på inspelningsplatsen samt stora mängder fjäsk! Inspelningarna kommer att ske under fyra dagar i Stockholm: 30/9, 1/10, 8/10 och 15/10. Om du är intresserad av att vara statist så maila mig så kommer jag att slussa vidare dig till Robin eller Mattias för mer information.

Om du inte har möjlighet att hjälpa till med kläder själv tar vi hemskt gärna emot alla tips! Som sagt, budgeten är i princip icke-existerande så det är svårt med mer professionella uthyrare däremot. Om du vet någon som skulle vilja vara statist eller som har kläder som inte uppenbart har fått det här mailet, vidarebefordra det gärna!

Tack för hjälpen!

/Maja

Om du är intresserad nås Maja på a02mape1 [snabel-a] stud.slu.se

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *