Hur man tar på sig en korsett (Artikel)

Tänk på att en korsett skall man aldrig sätta direkt på kroppen. Närmast huden hade kvinnorna alltid en särk. Det var den man tvättade och slet på. Korsetten tvättar man ytterst sällan och då bara om det verkligen finns anledning till det, typ en fläck eller liknande.

Vare sig du köper en färdig korsett eller syr din egen så var noga med att passformen ”samarbetar” med din kropp. Korsettens midja skall sitta där du har din midja. Fyller du inte ut upptill och nertill bör du byta modell till en mindre timglasformad.

Lämpligast snör man sin korsett med så kallade ”kryss” (se illustration) som gör det lättare både att snöra in sig men även att komma ur sin korsett. Notera också öglorna i midjan. Det är där man drar åt sist. Dessa ”öglor” kommer att bli så långa att du sedan kan dra dem runt midjan och knyta fast dem stadigt, så att snörningen håller.

Vi tackar Jessica Hultgren på Ofcorsetis som har haft den stora vänligheten att dela med sig av sina tips och råd om hur man själv kan snöra in sig i sin korsett.

I den här videon demonstrerar Jessica hur man själv enkelt kan få både av och på sig korsetten alldeles själv.

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *